1960-1970

Pripoved o grosupeljskem rokometu se začne 21. 9. 1960, ko je bila na pobudo najbolj aktivnih mladincev tedanjega časa (Šušterič, Verbič, Dornik, Drenik, Potokar, Medved, Zrnec, Gabrijel, Lenarčič) pri takratni Okrajni zvezi za telesno vzgojo Ljubljana ustanovljena rokometna sekcija TVD Partizan Grosuplje. Rokomet je s tem v Grosupljem postal šport številka ena.

Začetki dela rokometne sekcije so bili izredno težki, saj ni bilo ne rokometnega igrišča ne opreme, pa tudi znanja je bilo še zelo malo. Prvo igrišče so si mladi rokometaši naredili na sedanjem nogometnem igrišču Brinje. Prvi gol so rokometaši naredili sami v kletnih prostorih bloka na Levstikovi 8. Glavni izdelovalec gola je bil igralec Medved Rudi in drugi soigralci, rokometne mreže pa so bile narejene v tovarni Motvoz in platno.

Rokometaši so do leta 1964 tekmovali v dolenjski rokometni ligi, v sezoni 1964/65 pa v ljubljanski ligi. V naslednjem letu so si uredili igrišče ob Taborski cesti na mestu stavbe današnje policijske postaje. V tekmovalni sezoni 1966/67 je ekipa osvojila prvo mesto in se uvrstila v drugo slovensko ligo – ljubljansko consko rokometno ligo. Ker igrišče v Grosupljem ni več ustrezalo propozicijam Rokometne zveze Slovenije, so grosupeljski rokometaši zadnji dve leti vse domače tekme odigrali na igrišču v Stični in Šmarju - Sapu, in to do leta 1970, ko so morali zaradi neustreznih igralnih površin izstopiti iz lige. To je bil hud udarec za vodstvo rokometne sekcije kot tudi za igralce. V tem obdobju je potrebno izpostaviti delo Andreja Šušteriča, ki je bil alfa in omega grosupeljskega rokometa. Vse svoje sposobnosti, ki jih ni bilo malo, je združil in usmeril v delo rokometne sekcije in v organizacijo vodenja dolenjske rokometne lige. Da so te trditve točne, se je izkazalo pozneje, ko je odšel iz Grosupljega in se izkazal v Rokometnem klubu Celje in organih Rokometne zveze Slovenije.