Člani

Večina igralcev članske ekipe sestavljajo igralci iz domačega okolja, ki so rezultat dela našega kluba v preteklih letih. Poleg vseh obveznosti svoj prosti čas posvečajo igranju rokometa: nekateri imajo že družine, drugi študirajo, a se vseeno z veseljem udeležujejo tekem.

Ponosni smo, da so jedro ekipe domači igralci kapetan Jure Ferkulj, Edis Harbaš, Jan Mušič, Luka Rede, Tilen Zakotnik, Urban Kokot, Anže Kitak, Matej Slemenjak, Žan Luka Pišek, Filip Fortuna, Blaž Muhič, Tarik Ljutić in Simon Virant.

Zelo nas veseli, da so se v klub vrnili trije naši »otroci kluba«. To so Andraž Podvršič, Janez Grum in Luka Zafran.

Andraž je svoj prvi stik z rokometno žogo pričel v našem klubu. Kasneje je bil član vseh naših selekcij. Svojo kariero je nadaljeval v nekaterih prvoligaških klubih slovenske rokometne lige, nato pa ga je pot zanesla tudi v tujino. V svoji igralski karieri je bil tudi član državne članske reprezentance.

Po enoletni posoji pri LL Grosist Slovanu se v ekipo vrača Janez Grum, po večletnem igranju v slovenskih prvoligaških in drugoligaških klubih pa se je vrnil tudi Luka Zafran, ki je do lani deloval tudi v naših trenerskih vrstah.

Že v lanskem letu so članski ekipi pridružili vratarja David Pekeč (prej RK SVIŠ Ivančna Gorica) in Jakob Stare ter srednji zunanji Urban Verbič (oba prej RK Trimo Trebnje), s katerimi smo se dogovorili za podaljšanje sodelovanja.

Glede na lanskoletno zasedbo manjkajo trije igralci. Zaradi zdravstvenih razlogov je prekinil kariero Gregor Mišmaš, ki je bil kljub obetavni rehabilitaciji po operaciji obeh ramen v lanskem letu, letos prisiljen zaključiti igralsko kariero. Čeprav smo želeli, da bi si tudi Matevž Corel še enkrat premislil o končanju njegove igralske kariere, se je zaradi hudih poškodb v preteklosti, raje posvetil nadaljnjemu trenerskemu delu z mladimi. Prav tako je prekinil svojo kariero naš dolgoletni prvi vratar Jaša Mišigoj in se posvetil študiju.

Ekipi so se letos pridružili še Rok Lukan, Žak Cigale ter avstralski reprezentant Caleb Gahan Wilson (prej RK LL Grosist Slovan), srednji zunanji Žiga Hutar (prej RK Metlika) in vratar Žan Zakošek (prej RK Trimo Trebnje).

Trener naše članske ekipe ostaja Miloš Aksentijevič, njegova »desna roka« pa je Andraž Podvršič.

Preteklo leto se je ekipa ekspresno, po eni sezoni igranja v 2. ligi, vrnila nazaj v 1.B državno ligo. Želje igralcev, trenerja in tudi UO RK Grosuplje so, da bi v prihajajoči sezoni igrali všečno, atraktivno igro, v kateri bi uživali. S tem pa bodo prišli tudi uspehi. Naš osnovni cilj v naslednji sezoni je vsekakor obstati v 1.B državni ligi. Zavedamo pa se, da smo sposobni še veliko več. Želimo si da bi sezona minila brez poškodb in da se bi na koncu sezone veselili dobrega rezultata.