60 let

V letošnjem letu v Rokometnem klubu Grosuplje praznujemo 60 let obstoja. Zato se bo v letošnjem letu vse vrtelo okoli tega častitljivega jubileja. Poskrbeli bomo za več dogodkov, ki bodo posvečeni spominu na naše začetke, prav tako pa vas bomo večkratna na naših družbenih omrežjih spomnili na dogodke in trenutke v naši daljni in nekoliko bližnji zgodovini.

VRNITEV V NAŠE ZAČETKE

Na pobudo najbolj aktivnih mladincev (Verbič, Dornik, Šušterič, Drenik, Potokar, Medved, Zrnec, Gabrijel, Lenarčič, ...) je bila 21. septembra 1960 pri Okrajni zvezi za telesno vzgojo Ljubljana ustanovljena rokometna sekcija TVD Partizan Grosuplje.

foto Prvi posnetek ekipe 60 70

Prvi posnetek ekipe: Stojijo z leve: Horvat, Jeršin, Potokar, Medved, Strehovec, Dremelj. Čepijo z leve: Blatnik, Šušterič, Zupančič, Verbič, Fabjan

Prvo tekmo so grosupeljski rokometaši odigrali 9.10.1960 v takrat na novo ustanovljeni Dolenjski rokometni ligi.

Večino tekem so v tem obdobju odigrali na nogometnem stadionu v Brinju, kjer so na črnem "lešu" vedno sproti postavljali gole in z žaganjem ali apnom začrtovali igrišče. Za garderobo jim je služila vedno bolj razpadajoča baraka, umivali pa so se kar v bližnjem potoku.